Gratis verzending vanaf € 80

Een persoonlijk cadeau voor oma zelf maken

Een persoonlijk cadeau voor oma: er is geen betere manier om haar te verrassen.

Een persoonlijk cadeau voor oma zelf ontwerpen!
Een persoonlijk cadeau voor oma zelf ontwerpen!

Oma’s zijn gewoon super. Ze kunnen verrukkelijke koekjes bakken, zijn goed in koken, luisteren altijd naar je en hebben vaak goed advies. Hoe oud we ook zijn: onze oma heeft altijd een speciaal plekje in ons hart.
Daarom moeten we ze ook laten zien hoe veel we om ze geven en hoe dankbaar we ze zijn. Hoe kun je dat beter doen dan met een zelfgemaakt cadeau?

Cadeautjes maken voor oma

Je hoeft geen super knutselaar te zijn om een geweldig cadeau voor oma te kunnen maken. Oma vindt alles magisch wat door haar kleinkinderen wordt gemaakt.

Vaak zijn het de kleine gebaren, zoals een handgeschreven kaart of een boek met een persoonlijk voorwoord, die oma het meest blij kunnen maken.

Wat je ook kiest, het is belangrijk dat het cadeau goed doordacht en persoonlijk is. Zo laat je je oma zien dat je goed hebt nagedacht over een passend cadeau.

Als je moeite hebt om een goed cadeau-idee te vinden om voor je oma te knutselen, zijn hier zes ideeën voor grootoudercadeaus voor kleinkinderen om te knutselen!

1. Een potje met herinneringen

In een potje kun je niet alleen heerlijke jam bewaren. Een potje is ook perfect om cadeautjes voor oma te maken!

Je kunt bijvoorbeeld veel kleine briefjes schrijven met redenen waarom je van je oma houdt. Je kunt deze briefjes dan in de pot doen.

Zo kan je oma elke dag een boodschap uit de pot trekken. Dat zal zeker een glimlach op haar gezicht toveren!

In plaats van liefdesboodschappen kun je ook haar favoriete snoepjes of zelfgemaakte bonnen in de pot doen.

Vergeet de pot niet te versieren met lint, jute touw of stickers.

2. Maak een fotoalbum

Iedereen die kinderen heeft, weet hoe snel de tijd kan gaan. Voordat je het weet zijn de jongste kinderen in het gezin volwassen en beginnen ze aan hun eigen leven.

Tegelijkertijd neemt het nauwe contact met de familie en vooral met de opa’s en oma’s vaak wat af. Zorg ervoor dat je oma haar kleinkinderen nooit meer hoeft te missen door een fotoalbum te maken!

Begin met het verzamelen van foto’s van de kleinkinderen als baby’s en plak deze in het album. Verzamel foto’s waarop de kinderen steeds ouder worden. Als je oma het fotoalbum doorneemt, ziet ze hoe jullie opgegroeid zijn!

3. Zeep met een persoonlijke touch

Als je oma heel netjes is en altijd lekker ruikt, waarom geef je haar dan niet een gepersonaliseerd stuk zeep?

Dit cadeautje is niet alleen praktisch, maar ook nog eens hartstikke persoonlijk. Gebruik de favoriete geur van je oma en voeg een paar bloesems van haar favoriete bloem toe als decoratie.

Als je wilt, kun je ook nog een eigen ontwerp in de bovenkant van de zeep kerven. Zo kan je oma duidelijk zien dat de zeep van jou is!

Als ze de zeep ruikt, zal ze altijd aan jou denken en hoe gelukkig je bent om haar als oma te hebben.

4. Sfeerlampjes maken

Zorgt je oma er altijd voor dat er een aangename en ontspannen sfeer in huis hangt, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt? Dan kun je haar een gunst doen door van conservenpotjes sfeerlichtjes te maken!

Alles wat je nodig hebt zijn mooie servetten die je in lagen op de pot plakt met wat lijm. Laat de binnenkant van de pot vrij. Daar kun je dan een klein kaarsje in zetten.

De pot kun je versieren met mooie woorden die het hart van je oma doen smelten. Je oma kan de lichtjes in haar huis plaatsen om zo de winterse dagen een stukje gezelliger te maken.

5. Een herbruikbare boodschappentas

Je oma neemt vast een eigen tas mee naar veel dingen. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of als ze naar de bakker gaat.

Zo’n tas is niet alleen praktisch, het kan ook een leuk cadeautje zijn. Koop een blanco tas en maak hem lekker kleurrijk door hem te verven.

Je kunt ook een paar mooie woorden schrijven op de voorkant. Elke keer dat je oma de tas pakt om van huis te gaan, zal ze automatisch een goed humeur krijgen bij het lezen van jouw woorden!

6. Voorwerpen laten bedrukken met een eigen ontwerp

Je kunt heel veel alledaagse voorwerpen laten bedrukken met je eigen ontwerp of tekst. Als je oma bijvoorbeeld graag koffie of thee drinkt, dan kun je een mok laten bedrukken met een spreuk van haar favoriete muzikant of dichter.

Misschien zit je oma wel urenlang op de bank te breien. Dan kun je een kussen laten bedrukken als mooie herinnering aan haar kleinkinderen.

Een mok bedrukken voor je oma!
Een mok bedrukken voor je oma!

Is je oma een echte fashionista, dan kun je ook een dames t-shirt laten bedrukken, zodat je oma een kledingstuk heeft waarmee ze zichzelf kan onderscheiden van de rest.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je ontwerp elementen bevat die herkenbaar zijn voor je oma!

Bedrukken, maar waar doe je dat?

Als je voor het laatste idee kiest, dan vind je op internet een hele lijst aan leveranciers die allerlei voorwerpen kunnen bedrukken. Dan is het makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien.

Maar het is belangrijk om te kiezen voor drukwerk van hoge kwaliteit. Als je een cadeau voor je oma maakt, dan wil je natuurlijk wel dat het zo mooi wordt als je voor ogen had.

Bij Omnishirt kun je zowel textiel als allerlei andere voorwerpen goedkoop en snel laten bedrukken. Je hoeft alleen maar het artikel te kiezen dat je wilt bedrukken en je kunt direct beginnen met het maken van een eigen ontwerp.

Je eigen ontwerpen bij Omnishirt doe je met de handige online editor. Hiermee kun je in een paar simpele stappen je eigen persoonlijke ontwerp maken.

Je kunt er je eigen afbeeldingen en ontwerpen uploaden en verschillende illustraties selecteren uit een grote database. Geloof mij maar, hier vind je sowieso wat je nodig hebt om een heel bijzonder cadeau voor je oma te maken.

Je kunt vrijwel alle illustraties op het voorwerp plaatsen, precies waar jij ze wilt. Dat geeft je maximale vrijheid om een product te ontwerpen, terwijl je toch verzekerd bent van de allerhoogste kwaliteit.

Het beste cadeau voor je oma!

Last-minute cadeau’s voor oma

Als je te laat bent met shoppen, of als je nog een laatste cadeautje mist, dan hoef je je zeker geen zorgen te maken.
Belangrijk is om goed na te denken over wat je oma leuk zou vinden. Als ze bijvoorbeeld van sieraden houdt, dan kun je armbanden maken met draad en kralen. Je kunt twee dezelfde maken, zodat jullie allebei dezelfde kunnen dragen. Dan zijn jullie altijd verbonden, ook als jullie niet bij elkaar zijn.

Je kunt ook een soort survivalkit maken. Dat is een versierde doos vol spullen die de dag van je oma een stukje leuker kunnen maken. Bijvoorbeeld een klein flesje wijn, haar favoriete CD of een cadeaubon voor een knuffel van jou.

Het aller- allermooiste cadeau

Je kunt altijd punten scoren met zelfgemaakte cadeaus. Je moet echter wel beseffen dat tijd samen doorbrengen het beste cadeau is dat je je oma kunt geven.

Het is belangrijk om je dierbaren eraan te herinneren dat je blij bent dat ze er zijn. Vergeet daarom niet, naast het geven van het perfecte cadeau, om een klein feestje te organiseren voor je oma waar je haar je cadeaus kunt geven.

Vooral als je kinderen hebt, zal het voor je oma een onbeschrijfelijk mooi cadeau zijn om haar kleinkinderen te zien opgroeien en daar onderdeel van te mogen zijn.

Conclusie

Ik hoop dat je door deze cadeauideeën een beetje geïnspireerd bent voor het maken van een cadeau voor je oma. Hopelijk heb je nu het perfecte cadeau voor je oma gevonden. We weten nooit hoeveel tijd we nog hebben met onze dierbaren. Daarom moeten we ze vaak laten merken hoeveel we ze waarderen. Waar je ook voor kiest, je oma zal vast en zeker blij zijn!