Gratis verzending vanaf € 80

FAQ: Algemeen

Heb je een vraag? Mogelijk vind je hieronder al een antwoord.

Vind je geen antwoord op jouw vraag, dan helpt de Omnishirt-klantendienst je graag verder via het contactformulier of via het volgende e-mail adres: support@omnishirt.nl.

 • Welke druktechnieken zijn er beschikbaar en hoe kies ik de juiste methode?

  Bij Omnishirt bieden we verschillende druktechnieken aan en we voegen voortdurend nieuwe druktechnieken toe.

  Op dit moment bieden we de volgende druktechnieken aan: DTF (Direct-to-Foil), DTG (Direct-to-Garment), Flex en Sublimatie. Deze vier druktechnieken worden al aangeboden vanaf een bestelhoeveelheid van 1 stuk.

  Andere druktechnieken worden pas aangeboden vanaf een bestelhoeveelheid van 100 stuks. Dit zijn verschillende soorten speciaal druktechnieken: matte bedrukking, reflecterende bedrukking (werkkleding), high-density printing (3D-effect), bedrukking met kameleoneffect, metallic bedrukking en reliëfdruk. We bieden op aanvraag ook textielborduurwerk aan.

  In de ontwerptool hebben we de druktechniek al vooraf gedefinieerd op basis van het ontwerp. Je kunt de druktechniek wijzigen via het venster “Kleuren en druktechniek”.

  Stap 1

  Druktechniek kiezen - Stap 1

  Stap 2

  Druktechniek kiezen - Stap 2

  Stap 3

  Druktechniek kiezen - Stap 3
 • Waarom zijn bepaalde druktechnieken pas beschikbaar vanaf een bestelhoeveelheid van 100 stuks?

  Het is heel simpel: sommige druktechnieken hebben specifieke processen die relatief duur en tijdsintensief zijn. Voor bestellingen onder de 100 stuks zijn deze druktechnieken prijstechnisch niet interessant.

 • Hoe werkt de ontwerptool?

  De ontwerptool is een intuïtieve en interactieve online studio, waar je op een speelse en makkelijke manier je eigen ontwerp kunt maken, helemaal naar jouw smaak. Je hoeft geen grafisch ontwerper of technisch onderlegd te zijn. De ontwerptool is er om ervoor te zorgen dat iedereen in slechts enkele minuten zijn eigen ideeën kan vormgeven.

  In de ontwerptool kies je alles wat je nodig hebt - van de maat, kleur en aantal stuks tot het ontwerp van het product zelf. Bovendien bevat de ontwerptool honderden kant-en-klare illustraties — je kunt ze zo laten, of ze tot op zekere hoogte aanpassen. Het ontwerpen van je eigen design wordt hierdoor een eitje, zelfs als je geen professionele ontwerper bent.

  In de ontwerptool kun je:

  • Het product selecteren dat je wilt bedrukken
  • De kleur, maat en hoeveelheid kiezen
  • Teksten maken en bewerken
  • Uit verschillende lettertypes en speciale grafische effecten kiezen
  • Illustraties uit onze galerij selecteren en aanpassen
  • Foto's of andere afbeeldingen uploaden en bewerken
  • De achtergrond van je afbeeldingen laten verwijderen
  • Ontwerpen maken voor groepen of teams. Ontwerpen met “Namen & Nummers” eenvoudig aanmaken.
  • Een voorbeeld van het product inclusief ontwerp bekijken
 • Welk formaat en welke kwaliteit moet mijn foto hebben voor een optimaal resultaat bij het afdrukken?

  Over het algemeen geldt: Hoe hoger de kwaliteit van de foto, het logo of het beeld, hoe beter.

  Voor de meest voorkomende bedrukkingen (formaat 300 x 350 mm) is de ideale grootte van de geüploade afbeelding 3543 x 4134 px met een resolutie van 300 dpi. Voor kleinere bedrukkingen (formaat 100 x 50 mm), zoals bijvoorbeeld een bedrijfslogo op de borst, is een grootte van 1181 x 591 px met een resolutie van 300 dpi voldoende.

  Ondersteunde formaten zijn PNG, JPG, BMP, TIFF en PDF. De grootte van het bestand mag niet meer dan 10 MB mag bedragen.

  Indien je de achtergrond van een foto of afbeelding wilt verwijderen, kan onze grafische afdeling dit voor een vergoeding van 5 euro doen.

 • Kan de achtergrond van mijn foto verwijderd worden?

  Zeker! We doen dit voor een kleine vergoeding van slechts 5 euro. Let wel op dat in sommige gevallen het weghalen van de achtergrond de levering met één dag kan vertragen.

 • Kan ik een ontwerp dat ik op internet heb gevonden laten reproduceren als ik een foto doorstuur?

  Nee, we reproduceren geen ontwerpen. In onze ontwerptool vind je al honderden illustraties, en het is niet mogelijk om een specifiek ontwerp die je online hebt gevonden toe te voegen aan onze bibliotheek. In zo’n geval raden we je aan om een vergelijkbaar ontwerp te maken met een mix van lettertypen en afbeeldingen. Onze ontwerptool biedt talloze mogelijkheden om echt fantastische dingen te creëren!

 • Kunnen alle afbeeldingen en kleuren worden afgedrukt?

  Het snelle antwoord is: Ja. In principe kunnen alle afbeeldingen en kleuren worden afgedrukt met de standaard druktechnieken DTG (Direct-to-Garment) en DTF (Direct-to-Film). Standaard worden alle bedrukkingen met deze druktechnieken uitgevoerd. Een afbeelding moet daarom een resolutie hebben van minimaal 200 dpi op afdrukgrootte (beter 300 dpi). De andere druktechnieken zijn meer geschikt voor kleinere ontwerpen zoals logo's, vectorafbeeldingen en grotere bestellingen.

  Digitaal DTG- en DTF-printen gebeurt in CMYK. Omdat we de afbeelding vóór het afdrukken moeten bewerken, raden we aan RGB te gebruiken. Beide zijn echter mogelijk.

  Houd er rekening mee dat met dit drukproces geen felle kleuren kunnen worden bereikt.

  Houd er rekening mee dat we met deze drukmethoden de kleurnauwkeurigheid niet kunnen garanderen.

  Als de achtergrond niet moet worden afgedrukt, verwijder dan de achtergrond en bewaar de afbeelding als een PNG-bestand met transparantie. Als alternatief kun je de achtergrond laten verwijderen voor 5 euro per afbeelding. Na het uploaden van een afbeelding, kan je deze optie activeren in de ontwerptool.

  Om meer te weten te komen over welke druktechniek geschikt is voor jouw specifieke ontwerp, kun je meer lezen in "Verschillende soorten druktechnieken”. Sommige druktechnieken zijn geschikter voor bepaalde ontwerpen dan andere.

 • Wat gebeurt er als sommige tekens niet worden weergegeven in de ontwerptool, zoals emoji's? Is het mogelijk om mijn tekst aan te passen?

  Emoji's worden niet ondersteund in de ontwerptool.

  Sommige lettertypes ondersteunen geen leestekens of bepaalde speciale tekens. Dus als je een tekst toevoegt met een lettertype dat een of meer tekens niet ondersteunt, kan je een ander lettertype kiezen of de tekst aanpassen.

  Omnishirt zal het ontwerp of de tekst niet aanpassen indien bepaalde tekens niet worden ondersteund.

 • Bieden jullie ontwerpideeën aan of kunnen jullie een ontwerp voor mij voorstellen?

  We bieden geen grafisch ontwerp op maat, maar we helpen je graag met ontwerpideeën! In de ontwerptool kun je kiezen uit honderden kant-en-klare illustraties, die je naar wens kunt aanpassen. Of laat je direct inspireren op onze homepage, waar we veel tips hebben voor T-shirts die passen bij jouw interesses. Hiernaast vind je ook tips voor gepersonaliseerde producten per gelegenheid, bijvoorbeeld T-shirts voor feestdagen en evenementen, T-shirts voor vrijgezellenfeesten, gamer merchandise en cadeau-ideeën, Moederdagcadeaus en nog veel meer ideeën en suggesties. We weten zeker dat je geen moeite zult hebben om je eigen ontwerp te maken.

 • Is het mogelijk om een sample te bestellen?

  Ja, we raden aan om een sample te bestellen, vooral als je van plan bent een grotere bestelling te plaatsen, bijvoorbeeld voor het bedrukken van T-shirts voor een groep. Ontwerp eerst één exemplaar, bestel het, en als het je bevalt, kun je een grotere bestelling plaatsen.

 • Wat is het minimum aantal stuks dat ik kan bestellen?

  Bij Omnishirt kun je producten al vanaf 1 stuk bestellen.

 • Zijn er kortingen beschikbaar?

  Ja, zeker! Dit geldt al bij een bestelling vanaf 10 stuks — op dat moment worden onze kortingen voor grotere bestellingen van kracht. In zo'n geval kun je een korting krijgen tot wel 40%, wat een behoorlijk verschil maakt ten opzichte van de originele prijs.

  Bovendien is de verzending gratis bij elke bestelling boven de 80 euro.

 • Hoe kan ik de juiste maat vinden of hoe vallen de maten uit?

  Helaas zijn kledingmaten niet gestandaardiseerd en verschillen ze van de ene fabrikant tot de andere. Daarom hebben we voor elk product maattabellen toegevoegd die je absoluut moet volgen. Zo kun je zeker de juiste maat kiezen die perfect bij je past.

  LET OP:

  Voor textiel kunnen productiegerelateerde schommelingen van twee centimeter optreden. Ben je nog steeds niet zeker van de maat of plan je een grotere bestelling? Dan kun je onbedrukte kledingstukken bestellen om ze te passen. Je kunt deze kosteloos (excl. verzendkosten) retourneren aan ons!