Gratis verzending vanaf € 80

5 tips voor een vakantie met vriendinnen

Ga jij binnenkort op vakantie met vriendinnen? Super leuk! Als je nog niet zo’n plan hebt liggen, dan is het zeker aan te raden.

Tijdens een vakantie met vriendinnen maak je de leukste dingen mee en creëer je fantastische herinneringen. Bovendien worden de vriendschappen in de groep super hecht waardoor jullie als groep nog veel langer bij elkaar zullen blijven. Ook biedt een vriendinnen vakantie nog maandenlang gespreksstof voor tijdens jullie volgende drankjes en uitjes.

Genoeg over de voordelen. Hoe kun je een vriendinnen vakantie nou het beste regelen? In dit artikel lees je 5 tips!

Kies een leuke bestemming uit (maar dat komt wel goed)

Ja, dit is inderdaad een beetje een open deur… Maar laten we het toch een beetje nuanceren. Veel mensen denken dat een goede bestemming het sleutelelement is van een geslaagde vakantie. Maar als je met vriendinnen op vakantie gaat, ligt dat toch iets anders.

Natuurlijk, een zonnige bestemming in een gaaf land is altijd super vet. Maar je kunt vast bevestigen dat het eigenlijk altijd wel leuk is als je met je beste vriendinnen samen bent. Maak je dus niet al te druk over waar je naartoe gaat. Kies een plek uit waar je denkt genoeg te doen te hebben en die in je budget valt, en maak er verder niet een al te groot punt van.

Bereid je vriendinnen vakantie goed voor

Wat misschien wel belangrijker is dan een goede locatie, is een goede voorbereiding. De kans is klein dat je een vakantie gaat boeken van 5 weken. Meestal duurt een tripje met een vriendengroep zo’n 4 dagen tot een week. Bedenk daarom: “time flies when you’re having fun!”. Voor je het weet zit je alweer op het vliegtuig of in de auto naar huis. Je wilt dus het maximale halen uit de dagen die je op vakantie bent.

Dat doe je door van tevoren al een lijstje te maken van de dingen die je sowieso wilt doen. Misschien kun je zelfs al bedenken op welke dag je dat (ongeveer) zou kunnen doen. Zo voorkom je dat je de eerste dag(en) verspilt aan plannen maken en overleggen met de anderen.

Vakantie met vriendinnen

Kijk er wel voor uit dat je niet als het baasje van de groep wordt gezien doordat je al elke dag en minuut van de anderen gepland hebt. Overleg met z’n allen over wat iedereen zou willen doen, en hou de planning lekker flexibel. Niet alleen voorkomt dat stress omdat er gehaast moet worden om de planning te volgen, zo voorkom je ook dat mensen het niet eens zijn met de plannen. Dat zou kunnen zorgen voor spanningen, en dat wil je natuurlijk sowieso vermijden tijdens een vakantie met vriendinnen.

Neem je leukste vakantiekleding mee

Dit hoefde je eigenlijk niet te horen, gok ik. Natuurlijk heb je al nagedacht over wat je eventueel mee kunt nemen en op welke dag je dat aan kunt trekken. Waar mannen een paar shirts en onderbroeken in hun koffer proppen op de dag van vertrek, nemen vrouwen hier toch iets meer de tijd voor.

Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Hoe fijn is het als je op vakantie in je favoriete setjes rond kunt lopen? Tijdens een vakantie worden natuurlijk ook veel foto’s gemaakt, dus daar wil je ook wel een beetje leuk op staan.

Zorg voor leuke outfits voor iedereen die meegaat

Vakantie met vriendinnen
Over je eigen kleding heb je dus misschien al nagedacht. Maar, heb je al eens gedacht aan dames t-shirts bedrukken voor je vriendinnen vakantie? Hoe leuk is het als je met de groep een bar of club binnenkomt en iedereen heeft hetzelfde unieke shirt met een leuke print aan? Als je wat subtielers wilt, dan kun je bijvoorbeeld ook petten ontwerpen. Wat gezamenlijke kleding voor een vakantie zo leuk maakt, is dat het echt het ultieme souvenir voor later is. Je kunt het nog vaak dragen en zo weer herinneringen ophalen van die leuke vakantie van toen.

Zorg voor een leuke afsluiter

Er is niets stommers aan een vakantie dan de terugreis. Je komt aan op Schiphol, iedereen gaat een andere kant op, en dat was het dan. Daarom is het leuk om de dag van vertrek met z’n allen goed af te sluiten. Ga bijvoorbeeld een een drankje doen in een bar, of eet een hapje in een leuk restaurantje. Jullie kunnen dan al even de vakantie en al zijn hoogtepunten bespreken.

Ook is het leuk om een paar dagen na aankomst thuis weer eens af te spreken met iedereen die mee was. Een tip is om daarvoor al van tevoren een datum af te spreken. Na de vakantie begint iedereen weer aan zijn drukke leven, dus dan kan het moeilijk zijn om een datum te prikken.